perjantai 8. helmikuuta 2013

Uintireissu ja match show

Toissa viikonloppuna oli koiramaista ohjelmaa kumpanakin päivänä. Lauantaina käytiin Hyvinkään koirauimalassa uimassa ja sunnuntaina Ojangossa match show:ssa. Aloitetaan raportti kronologisessa järjestyksessä uinnista...

Liivi päällä ja valmiina altaaseen
Kyseessä oli siis Pepin ihan ensimmäinen uintikokemus ikinä. Syksyllä oli kyllä käyty rannalla heittelemässä keppejä veteen, mutta silloin ei neiti uskaltanut edes tassujaan kastella. Nyt ei ollut vaihtoehtoja. Koira siis sai päällensä kelluttavan uintiliivin, jonka selässä oli kahva, josta vastaan pyristelevä elukka kannettiin altaaseen. Altaassa oli koirien kanssa uittaja uimalan puolesta. Alkuun uitiin yksi koira kerrallaan pari altaan mittaa ja seuraavilla kerroilla mentiin pareittain. Hauskaltahan tuo touhu näytti ainakin altaan reunalta katsottuna. Sitä on tietysti vaikea sanoa, mitä mieltä koira itse oli. Eipä se kai kauheasti pelännyt, kun meni altaan reunalle ihmettelemään ja nuuskimaan heti vedestä päästyään. Uittaja kertoi, että Peppi ei vielä ymmärtänyt käyttää takajalkojaan ja häntäänsä apuna vaan räpiköi ainoastaan etujaloillaan. Opittavaa jäi siis seuraavaksikin kerraksi, joka on toivottavasti vielä tässä kuussa.

Pulikoimassa
Uitettu koira

Sunnuntain match show pidettiin Ojangon hallissa Vantaalla. Näyttelyssä oli koiria todella paljon. Pelkästään Pepin luokassa, eli yli 40 cm pennuissa, oli 79 koiraa. Peppi sai parikehästä punaisen nauhan. Punaisten kehässä ei tullut sijoitusta, mutta pitkään Peppi kuitenkin sai olla mukana, kun tuomari vähitellen karsi koiria pois kehästä. Mikä tärkeintä, Peppi esiintyi näyttelyssä todella hienosti. Kehitystä edellisistä kerroista oli tapahtunut huimasti. Saatiin siis olla joka tapauksessa ylpeitä meidän hienosta näyttelyhauvasta.

Viime sunnuntaina käytiin pitkästä aikaa katsomassa agility-kisoja samaisessa Ojangon hallissa. Peppikin oli mukana fiilistelemässä. Tosin sen fiilistely nyt oli enemmän kaikkien nelijalkaisten perään pyrkimistä ja uusien hajujen nuuskimista. Toivottavasti päästään itsekin treenaamaan tuotakin lajia, kunhan nuo lumet joskus sulavat. Tokoon on kuitenkin jo ilmoittauduttu ja ne treenit alkavat heti maaliskuun alussa.

Viikon päästä onkin sitten vuorossa stabyhounkerhon oma club show, johon tulee tuomari oikein Hollannista asti arvostelemaan koiria ja pitämään luennon rodusta. Sitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti