torstai 16. toukokuuta 2013

Näyttelyitä ja stabytapaaminen

Tampere KV 5.5.2013
Tampere sattui olemaan kolmen viikonlopun näyttelyputkemme toinen näyttely. Matkaan lähdettiin jo ajoissa, koska stabyt olivat tällä kertaa vuorossa heti aamusta. Näyttelyyn oli ilmoittautunut jopa 15 stabya ja oli tosiaan hauska päästä näkemään noin monta mustavalkoista samalla kertaa.

Kehässä meni kaikki ihan hienosti ja tuomarina ollut portugalilainen Pedro Delerue antoi Pepistä seuraavan arvostelun: "Feminine head, good neck and topline, correct angulations, movement too close behind, good coat." Arvostelu oli JUN ERI ja kilpailutulos JUK 2. Ihan hyvä tulos siis vaikka vähän SA:ta jo toivottiinkin...

Stabyhounkerhon tapaaminen 8.5.2013
Helatorstain tapaamisessa oli paikalla kolmisenkymmentä koiraa ja kuutisenkymmentä ihmistä. Säätiedotus lupasi päivälle sadetta ja ukkoskuuroja, joten varauduimme saappain ja sadetakein. Tällä kertaa kävi kuitenkin tuuri ja pysyimme kuivina. Välillä jopa paistoi aurinko ja sade alkoi vasta, kun lähdimme ajelemaan kotia kohti.

Ohjelmassa oli alkuun joukkueittain pidetty juoksukilpailu. Kussakin joukkueessa oli neljä koiraa ja jokainen koira juoksi kisamatkan kahteen kertaan. Lisämausteena joukkueet olivat saaneet valita itselleen nimen ja pukeutumisen haluamansa teeman mukaan. Meidän joukkueemme nimi oli Holstein, joka tulee friisiläisestä karjarodusta. Koirat oli naamioitu lehmiksi utarein ja lehmänkelloin ja mukana oli myös maitotonkka onnea ja fiilistä tuomassa. Kumma kyllä, yksikään koirista ei tuntunut olevan moksiskaan, kun joutuivat näitä varusteita kantamaan. Kisa sujui hienosti. Joukkueemme voitti sekä juoksu- että paras asu -kilpailun. Kiitokset koko tiimille hienosta suorituksesta!

Juoksukilpailun ja syömisen jälkeen pidettiin halukkaille toko-koulutusta. Siihen Peppi osallistui isomman tyttäremme kanssa. Ihan hienosti sujui, mutta onhan sitä tokoa tullut jo vähän treenattuakin. Tokon jälkeen olisi vuorossa ollut näyttelytreeniä, mutta jouduimme poistumaan tuossa välissä seuraaviin pirskeisiin. Oli taas kerran hauska päivä koirien ja koiraharrastajien parissa!

Juoksu- ja paras asu -kilpailujen voittajajoukkue Holstein: Luna, Peppi, Bate ja Camu

Perhepotretissa Peppi, äiti Tessa ja isä Reni

Helsinki KV 12.5.2013
Näyttelyputkessa viimeisenä oli vuorossa Helsingissä Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla äitienpäivänä pidetty näyttely. Tällä kertaa mukana oli vain viisi stabya ja omassa luokassaan Peppi oli yksin. Tuomarina oli Bertil Lundgren ruotsista, jonka arvostelu vapaasti suomennettuna kuului näin: "Hyvät mittasuhteet, hieman kapea kuono, hyvä kaula ja olkapäät, riittävä rintakehä, hyvä ylälinja, hyvä häntä, riittävät kulmaukset, hyvät liikkeet sivulta, takaa hieman kapeat liikkeet, hyvä luusto, tänään ilman turkkia, joka vaikuttaa arvosteluun." Tällä kertaa tuli tulokseksi Pepin ensimmäinen JUN EH. Aiemmat tuloksethan ovat olleet ERIä.

Näyttelyarvosteluista alkaa kieltämättä löytyä tiettyä johdonmukaisuutta. Useampikin tuomari on kiinnittänyt huomiota kapeahkoon kuonoon ja ahtaisiin liikkeisiin erityisesti takana. Toisaalta taas myös löytyy selkeitä eroja. Turkista osa tuomareista tykkää ja osa pitää sitä lyhyenä. Tampereen näyttelyn arvostelussa luki good coat ja Helsingin näyttelyn arvostelussa tuo yllä mainittu tänään ilman turkkia. Kaikkiaan arvostelut kuitenkin ovat tässä vaiheessa rohkaisevia ja nuo asiat, joihin tuomarit kiinnittävät huomiota, ovat sellaisia, jotka vielä todennäköisesti muokkaantuvat iän karttuessa.

Näyttelypäivän parasta antia oli taas kerran tuttujen tapaaminen. Chili emäntineen oli meillä vierailulla ennen ja jälkeen näyttelyn. Oli taas hauska nähdä, miten kivaa koirilla oli yhdessä. Chilillä on selvästi alkanut esiintyä äijämäisiä piirteitä. Se on ilmeisesti ruvennut ottamaan vahtikoiran roolia ja reagoi haukkumalla naapuripihoilla liikkuviin ihmisiin tai haukkuviin koiriin. Häntä kuitenkin vispaa koko ajan kuten ennenkin, että kai se vaan koittaa komentaa niitä muita leikkimään. Hauska tapaus tuo Chili kaiken kaikkiaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti