sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Puolivuotias Peppi

Huomenna Peppi täyttää jo puoli vuotta ja meillä se on ehtinyt asustella aika tasan neljä kuukautta. Ei se nyt vielä ihan aikuisen mitoissa ole, mutta ei mikään rääpälekään enää. Karvakin on jo enimmäkseen vaihtunut aikuisen koiran karvaan. Tuo karvanvaihto oli muuten aika jännän näköinen prosessi. Ison koiran karva alkoi kasvaa ensin selän päällä ja levisi siitä sivuille päin. Jossain vaiheessa näytti ihan siltä, kuin Pepillä olisi ollut irokeesi, kun keskellä oli erinäköinen karva kuin kyljissä. Turkin väri on myös tummentunut, kuten rodulla on tapana. Kyljissä olleet valkoiset raidat ovat hävinneet kokonaan. Selän päällä on vielä pari pientä valkoista läiskää, mutta näyttäisi siltä, että nekin varmaan tulevat häviämään. Kaulan molemmin puolin olevat valkoiset kolmion malliset alueet ovat myös pienentyneet.

Peppi on kasvanut ihan hyvää tahtia, mutta viime viikkoina kasvu on jo ruvennut hidastumaan. Ruokakaan ei maistu kauhean hyvin. Ei Peppi missään vaiheessa ole mikään kauhea ahmatti ollut, mutta nyt käy välillä jo niin, että ruokakupissa saattaa olla vielä illalla aamulla laitettua ruokaa. Eikä iltaruokakaan välttämättä maistu kokonaan. Edelleen mennään samoilla kuivaruokanappuloilla, joita on käytetty alusta saakka. Niillä Peppi on kasvanut mukavasti ja näyttää oikein hyvävointiselta, joten ei ole ollut mitään syytä vaihtaa ruokavaliota. Eilen tosin annoin aamuruoaksi ja ajankuluksi suoraan pakastimesta jäisen jauhelihapötkön. Se oli kyllä maistunut hyvin, kun ei siitä ollut jäljellä murustakaan, kun palasin kotiin muutaman tunnin reissun jälkeen.

Edellisessä blogitekstissä kaipailtu kuulo on hetkittäin tallella ihan mukavasti. Pari edellistä treenikertaa on sujunut taas paremmin kuin aiemmin. Tänäänkin sujui seuraaminen ja luoksetulo oikein hyvin. Muutaman kerran onnistui jopa paikallaan odottaminen, kun menin muutaman askelen päähän ja palasin takaisin. Tämä ei ole aiemmin toiminut edes kotipihalla. Tekisi jo mieli päästä vähitellen opettelemaan agilityn alkeita, mutta vielä en ole löytänyt sopivaa kurssia, jolle ilmoittautua. Ehkä niitä on keväällä enemmän tarjolla, jos vaan jaksaa sinne saakka odotella.

Peppi ja naapuriin perjantaina kotiutunut 12-viikkoinen gordoninsetteri Luca
Naapuritaloon muutti perjantaina uusi koirakaveri, 12-viikkoinen gordoninsetteri Luca. Tänään Luca oli ensimmäistä kertaa meillä käymässä ja selvisi Pepin käsittelystä ihan hyvin. Peppi on vähän turhan raju ja hössö pienempien koirien kanssa. Kai se on tottunut siihen, että se saa aina vähän höykytystä isommilta koirilta ja jakaa sitä sitten eteenpäin kun pystyy. Luca olisi välillä halunnut ihan rauhassa tutustua paikkoihin, mutta Peppi oli koko ajan kimpussa ja halusi leikkiä. Piti oikein välillä erottaa kaverukset eri huoneisiin, että pikkuinen sai levätä. Ei taida Peppi vielä ymmärtää, että Lucasta kasvaa sitä isompi ja vahvempi ja se saa varmasti vielä tuntea nahoissaan pikkuiselle tekemänsä vääryydet :) Tervetuloa Luca!

Ensi viikonloppuna onkin sitten seuraava pentunäyttely Lahdessa. Siellä kisataan sekä baby-luokassa että junior handlerissa. Aikataulut ja kilpailunumerot tulivat jo postissa ja kisaan näytti ilmoittautuneen neljä stabya. Jännä nähdä, keitä kehässä kohdataan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti