tiistai 2. lokakuuta 2012

Tampereen pentunäyttely 29.-30.9.

Kolme mustavalkoista kaveria: Senda, Peppi ja Chili
Viikonloppuna olimme ensimmäisessä varsinaisessa pentunäyttelyssä Tampereella. Aiemminhan olemme käyneet harjoittelemassa mätsäreissä, kun ei neidin ikä ole riittänyt oikeisiin näyttelyihin. Lauantaina olimme paikalla hyvissä ajoin ennen puolta päivää vaikka Pepin kehä oli aikataulunkin mukaan hyvän matkaa iltapäivän puolella. Ilmoittautuneita koiria oli paljon ja kehät sen mukaisesti aikataulusta myöhässä, joten odottaminen venyi pitkäksi. Onneksi paikalla oli seurana Pepin kasvattaja tyttärensä ja tyttären tiibetinspanielipennun kanssa. Ja oli siellä myös muutama muukin staby-pentu, joihin Peppi pääsi tutustumaan. Senda on Peppiä noin kuukauden vanhempi urospentu ja oli mukana lauantain näyttelyssä. Chili puolestaan on noin kuukauden Peppiä nuorempi, eikä näinollen päässyt vielä näyttelyyn mukaan. Odotusaika siis kului mukavasti uusien ja vanhojen tuttujen kanssa vaikka pitkä olikin.
Älä kajoa mun herkkuun...

Kehään päästiin aikanaan ja Peppi sai tuomarina toimineelta Jelena Kruusilta hyvät arvostelut: "5m old baby. Still developing. Correct bones. Feminine head. Correct muzzle. Good neck and topline. Correct front and rear. Moves nicely. Good temperament." Rotukilpailussa oli vastassa Senda ja tuomarin päätös oli "today - ladies first". Peppi oli siis rotunsa paras pentu, sai kunniapalkinnon ja sitä myötä kutsun ryhmäkehään. Odotus siis sai jatkoa.

Keskittyneenä kehässä
Ryhmäkehät alkoivat, kun kaikkien kehien arvostelut oli saatu päätökseen ja aikanaan tuli myös ryhmän 7 vuoro. Tuossa kehässä oli Pepin lisäksi punainen irlanninsetteri, weimarinseisoja ja englanninsetteri. Peppi sijoittui tuossa seurassa kolmanneksi irlanninsetterin viedessä voiton ja weimarinseisojan tullessa toiseksi. Hyvä suoritus siis, kun ottaa huomioon, että Peppi oli juuri yli viisi kuukautta ja mukana oli lähes kaksi kuukautta vanhempiakin koiria. Ja mikä tärkeintä, Pepin esiintyminen kehässä tuntuu kehittyvän kerta kerralta.

Sunnuntain ja lauantain välisen yön satoi ja kenttä oli jälkimmäisenä päivänä vielä märempi kuin ensimmäisenä. Melkoisessa savivellissä saatiin kisata ja koiran saamisessa näyttelykuntoon oli oma urakkansa. Sunnuntain aikataulu oli sellainen, että Pepin kehä oli jo ennen puoltapäivää ja koska koiria oli vähemmän kuin lauantaina, aikataulussakin pysyttiin paremmin. Tuomarina oli tällä kertaa Maret Kärdi, joka arvosteli Pepin seuraavasti: "5kk. Keskikokoa pienempi keskivahvalla raajaluustolla. Pentutuhdissa kunnossa esitetty. Hyvät kulmaukset. Toivoisin jäntevämmät ranteet. Oikeailmeinen ja -muotoinen nartun pää. Hyvin kannetut korvat. Riittävät liikkeet. Toivoisin enemmän temperamenttia. Oikealaatuinen karvapeite, jossa laaja manttelikuvio." Peppi oli rotunsa paras - ja ainoa - ja sai jälleen kunniapalkinnon ja kutsun ryhmäkehään. Tällä kertaa ryhmäkehiinkin päästiin suunnilleen aikataulussa ja kotimatkalle päästiin neljän aikoihin. Tulos oli sama kuin edellisenäkin päivänä eli ryhmän kolmas. Myös kanssakilpailijat olivat samat, ainoastaan irlanninsetteri oli vaihtunut toiseen samanmoiseen. Irlanninsetteri vei jälleen voiton, mutta tällä kertaa toisena oli enlanninsetteri lauantaisen weimarinseisojan sijasta.

Lapsi&koira-kisan voittajat
Sunnuntaina kisattiin myös lapsi ja koira -luokassa. Pienempi tyttäremme oli ensimmäistä kertaa kehässä ja kuunteli tuomarin ohjeita kirjaimellisesti. Taisi vähän jännittää tuo ensimmäinen näyttelyesiintyminen, mutta vanhempia jännitti varmasti vielä enemmän. Peppikin käyttäytyi mallikkaasti ja tuloksena oli kilpailun voitto! Todella hienosti esiinnytty molemmilta!

Tästä ensimmäisestä oikeasta näyttelykokemuksesta innostuneena seuraavat näyttelyilmoittautumisetkin on jo tehty. 28.10. on vuorossa Lahden pentunäyttely, 10.11. Helsingin vastaava ja 9.12. Helsingissä Voittaja 2012 -näyttely, jossa ollaankin jo sitten ihan oikeassa pentuluokassa tämänhetkisen baby-luokan sijaan. Ja eiköhän tähän väliin vielä joitakin mätsäreitäkin mahdu, joissa käydään harjoittelemassa.
Viikonlopun saldo: 2xROP, 2xRYP-3 ja lapsi&koira-kisan voitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti