sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Näyttelyura avattu

Kehän voittaja palkintolintunsa kanssa
Tänä viikonloppuna alkoi Pepin ura näyttelykoirana. Lauantaina oli Match Show Helsingissä Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa ja sunnuntaina Hyvinkäällä. Varsinkin lauantain näyttely oli jännittävä uusi kokemus, kun ei koiralla sen paremmin kuin esittäjänä toimineella emännälläkään ollut aiempaa kokemusta moisesta tapahtumasta. Parikehässä vastassa oli tanskandoggi, joka veti pidemmän korren ja sai punaisen nauhan ja Pepin oli tyytyminen siniseen. Sinisten kehässä ensimmäinen yllätys oli se, että noin 15 koiran joukosta Peppi oli yksi viidestä kehään jääneestä, kun muille sanottiin kiitos ja hyvää päivän jatkoa. Sitten ruvettiin jakamaan ruusukkeita, eikä Pepin nimeä kuulunut. Lopulta Peppi sai kuin saikin kehän voittajan punaisen ruusukkeen ja kutsun best in show -kehään. Siellä ei sijoitusta enää tullut, mutta tulos oli joka tapauksessa paljon hienompi kuin ensimmäisestä näyttelystä osasimme toivoa.

BIS-kehässä
Sunnuntain harrastukset alkoivat pentukurssilla Kellokoskella. Siellä harjoiteltiin taas perusasioita: kontaktia, sivulletuloa, seuraamista, kohtaamista, luoksetuloa ja hypyn alkeita. Nämä tottelevaisuustehtävät ovat ruvenneet sujumaan jo aika hienosti. Joka kerta huomaa, miten Peppi edistyy ja jaksaa keskittyä paremmin. Nyt se jo keskittyy enemmän omistajaansa kuin muihin kentällä oleviin koiriin. Treenit jatkuvat vielä ainakin marraskuulle asti, kun ilmoittauduin seuraavaankin lokakuussa alkavaan penturyhmään. Siellä pääsemme kertaamaan jo opittuja asioita ja luomaan hyvää pohjaa tulevia harrastuksia varten. Lisäksi Peppi käy toisella, keskiviikkoisin järjestettävällä, kurssilla Keravalla vielä noin kuukauden ajan. Tottelevaisuusharjoitusta siis tulee mukavasti.

Aamun treeneistä jatkoimme suoraan Hyvinkään Match Show:hun. Siellä parikehässä oli vastassa Peppiä jonkin verran vanhempi kultainen noutaja. Tuosta kaksintaistelusta irtosi Pepille punainen nauha. Punaisten kehästä ei tällä kertaa tullut sijoitusta, vaikka Peppi kyllä esiintyikin edukseen ja oli kiistatta näyttelyn hienoin koira - meidän mielestämme :) Tärkeintä oli kuitenkin se, että tämän viikonlopun aikana saatiin arvokasta näyttelykokemusta ja näin ollaan valmiimpia parin viikon päästä Tampereella järjestettävään viralliseen pentunäyttelyyn. Niin esittäminen kuin esiintyminenkin on selvästi kehittynyt jo näiden kahden näyttelyn aikana, joten eiköhän tässäkin lajissa harjoitus tee mestarin.2 kommenttia:

  1. Teillähän on mennyt tosi hienosti mätsäreissä! Onnittelut! Nyt vähän harmittaa, että päätin ilmoittaa Aloran Oriveden pentunäyttelyyn, kun arvoin Oriveden ja Tampereen välillä ja mietin jopa molempiin ilmoittamista. Olisi ollut kiva nähdä Peppi ihan ilmielävänä, jos oltaisiin samaan näyttelyyn päädytty. - No ehkä sitä vielä tämän elämän aikana ehtii.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Alku tosiaan meni paremmin kuin odotimme. Toivottavasti jatkuu yhtä hienosti ja Peppi oppii esiintymään entistä paremmin. Meillä tosiaan tuo Tampereen näyttely on ensimmäinen, johon Peppi pääsee ikänsä puolesta mukaan. Siellä ollaankin sitten kaksi päivää. Kiva olisi Alorakin tavata, kun on tullut niin paljon siitä luettua, mutta kyllä me vielä varmasti ehditään.

    VastaaPoista