maanantai 27. elokuuta 2012

Pentukurssi ja koirapuistovierailu

Viime torstaina Peppi pääsi ensimmäistä kertaa mukaan pentukurssille, kun rokotusten karenssiaika oli suurin piirtein täynnä. Vähän jännitti etukäteen, kuinka se jaksaa keskittyä minuun, kun ympärillä on paljon vieraita koiria. Kyllähän ne muut koirat sitä kiinnostivatkin, mutta yllättävän hyvin harjoitukset kuitenkin menivät ottaen huomioon, että se tosiaan oli vasta ensimmäistä kertaa tuollaisessa tilanteessa. Kotona toki on harjoiteltu kontaktin ottoa, seuraamista ja luoksetuloa paljonkin. Noutokapula oli kokonaan uusi tuttavuus ja sen merkitystä Peppi ei vielä oikein sisäistänyt. Haisteli kyllä sitä ja välillä otti sen hampaisiinsakin, mutta oli selvästi enemmän kiinnostunut nakinpalasta, joka odotti toisessa kädessäni. No, kurssi jatkuu taas torstaina ja ehkä se kapula on sitten jo sen verran tutumpi, että sitä voisi jo vähän noutaakin. Tuolla kurssilla on muuten mukana saman kasvattajan vain muutaman viikon vanhempi Landseer-pentu, jota Peppi pääsi moikkaamaan kurssin jälkeen. En kyllä ainakaan huomannut, että pennut olisivat oikein enää tunnistaneet toisiaan vaikka viettivätkin ensimmäiset viikkonsa saman katon alla.

Peppi ja pörröinen leikkikaveri
Eilen kävimme ensimmäistä kertaa parin kilometrin päässä sijaitsevassa koirapuistossa. Alkuun olimme siellä vain keskenämme ja Pepillä riitti ihmeteltävää ja tutkittavaa, kun oli niin paljon vieraiden koirien hajuja. Vähän myöhemmin paikalle tuli kolme Chow chow:ta, joista yksi oli vasta kolmekuinen karvapallero. Pennut löysivät yhteiset leikit heti lyhyen tutustumisen jälkeen aikuisten koirien seuratessa helpottuneina sivummalla. Tuo reissu kesti kokonaisuudessaan parisen tuntia ja kotiin päästyämme pikkuinen oli niin väsynyt, että kävi pissalla ja juomassa ja lysähti heti sen jälkeen omaan petiinsä nukkumaan. Täytyy siis vierailla koirapuistossa useamminkin :) Peppi oli vielä illallakin päivän puuhien jäljiltä niin väsynyt, ettei iltalenkistä tahtonut tulla oikein mitään. Eteneminen oli niin tuskaisen hidasta kun istumaan tai makaamaan jäätiin vähän väliä, että metsälenkki jäi väliin ja kiersimme vain muutaman korttelin ympäri.

Tänään olisi illalla tiedossa näyttelyharjoitus, josta olisi toiveissa saada vinkkejä ja neuvoja ensimmäisiä näyttelyitä silmällä pitäen. Syyskuun aikana olisi ohjelmassa pari match show:ta ja yksi oikea näyttely. Ai niin, eilen luin uutisen, että lisää Stabyhoun-pentuja on syntymässä jo ensi viikolla! Lisää infoa löytyy Ohped Dalin blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti