tiistai 25. helmikuuta 2014

Ekat kisat

Nyt ne sitten ovat takana. Pitkään odotetut ekat viralliset agility-kisat. Kisat järjesti RimA Hyvinkäällä viime sunnuntaina. Olin ilmoittanut meidät kaikille kolmelle radalle. Ensimmäisenä vuorossa oli hyppyrata, jossa sinänsä ei meille mitään erityisen vaikeaa pitänyt olla. Eniten minua jännitti se, miten Peppi toimisi vieraassa hallissa. Jäisikö se haistelemaan vieraita hajuja, lähtisikö se haahuilemaan vai menisikö ihan normaalisti. No, menihän se radan läpi puhtaasti ilman virheitä, mutta hyvin, hyvin rauhallisesti. Vauhti oli tosiaan hyvin verkkaista. Tuloksena oli yliaikanolla noin kolmen ja puolen sekunnin ylityksellä.

Toinen ja kolmas rata olivat sitten vuorostaan agility-ratoja. Toisella radalla oli mukana keinu, jota etukäteen vähän jännitin. Se ja kepit ovat meille ne esteet, joissa ongelmia todennäköisimmin voisi tulla. Tämäkin rata meni samaan malliin kuin hyppyrata. Puhtaasti mutta hitaasti. Tuloksena toinen yliaikanolla vajaan seitsemän sekunnin ylityksellä. Kolmatta rataa en enää sen kummemmin jännittänyt, siellä kun ei ollut sitä keinuakaan. Kaikki toimi taas muuten hienosti, mutta vauhtia uupui ja tuloksena oli kolmas yliaikanolla noin kuuden ja puolen sekunnin ylityksellä.

Kaiken kaikkiaan olin näihin ekoihin kisoihin ihan kohtuullisen tyytyväinen. Peppi kuitenkin teki radat täysin vieraassa hallissa puhtaasti vaikkakin rauhalliseen tahtiin. Olin varautunut siihenkin, että tekemisestä ei olisi tullut mitään vaan olisi mennyt pelkäksi haisteluksi. Parantamisen varaa jäi selvästi sen vauhdin osalta. Rohkaisevaa taas oli se, että vielä samana iltana treeneissä tutussa hallissa vauhti oli aivan toista luokkaa. Samoin maanantain treeneissä mentiin varsinkin oman vuoron alussa jo oikein hyvää vauhtia. Kisaamaan päästään taas kahtena seuraavana sunnuntaina ja koska molemmat tulevat kisat ovat tutussa Ojangon hallissa, uskon, että vauhti on paremmin kohdallaan. Tietysti kisatilanne jännittää sekä koiraa että ohjaajaa eri tavalla kuin treenit. Eiköhän tästä kuitenkin vähitellen vauhtiin päästä ja jonkinlaisia tuloksiakin rupea syntymään. Tästä on hyvä jatkaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti