lauantai 12. huhtikuuta 2014

Moccan ensimmäiset viikot uudessa kodissaan

Mocca on nyt ollut täällä ilonamme ja seuranamme parin viikon verran ja kaikki on sujunut jopa paremmin kuin osasin odottaa. Sopeutuminen ja kotiutuminen tapahtui yllättävän nopeasti. Peppikin on ottanut Moccan vastaan oikein hyvin. Jo ensimmäisenä kokonaisena päivänä uudessa kodissaan Mocca meni Pepin viereen nukkumaan samaan petiin. Ja siinä ne ovat vierekkäin nukkuneet siitä saakka niin päivällä kuin yölläkin. Alusta saakka päivärytmi on ollut sellainen, että aamulla puuhastellaan parisen tuntia ja sen jälkeen aamupäivä nukutaan. Iltapäivästä, kun lapset tulevat koulusta, on taas puuhailun ja seurustelun aika. Ja tätä samaa rytmiä noudatetaan myös viikonloppuisin, jotta siitä tulee rutiini koirille. Hyvin ovat tähän rytmiin tottuneet eikä tunnu olevan ongelmia siinäkään, että jäävät kotiin keskenään päivän ajaksi. Eihän täällä tietysti kukaan ole seuraamassa, mitä tekevät päivän aikana, mutta molemmat ainakin jäävät rauhallisesti eikä mitään isompia sotkuja tai tuhoja ole näkynyt. Oletettavasti siis nukkuvat tuon ajan ihan rauhassa. Ja silloin, kun eivät nuku, leikit sujuvat hienosti. Välillä tosin sivusta seuratessa vähän hirvittää, mutta se kai kuuluu asiaan...

Tähän saakka on lähinnä totuteltu talon tapoihin ja yhteiseen elämään. Lisäksi on käyty opettelemassa hihnassa kävelyä ja tutustumassa hajuihin oman pihan ulkopuolella. Autoon olen myös totuttanut Moccaa jo joitakin kertoja. Alkuun mentiin ihan vaan omassa pihassa hetkeksi autoon, laitetiin kontti kiinni ja vähän ajeltiin edes takaisin. Sitten palkkasin Moccan namilla ennen kuin päästin sen pois kontista. Noiden kuivaharjoittelujen jälkeen ollaan käyty kolme-neljä kertaa ajelemassa pieniä lenkkejä kummallakin autolla, että tottuu molempiin. Tähän saakka ovat molemmat koirat olleet mukana, jolloin Peppi on näyttänyt Moccalle esimerkkiä siitä, kuinka autossa kuuluu olla. Ihan ensimmäisillä lenkeillä kuului aluksi vähän hätääntynyttä vikinää, mutta sekin loppui pian, kun oli liikkeelle lähdetty. Ja eilen, kun viimeksi käytiin ajelulla, ei takakontista kuulunut pihahdustakaan, joten autoiluun tottuminen on hyvällä mallilla.

Sisäsiisteyttä koitetaan harjoitella aktiivisesti päiväaikaan. Mocca on ottanut pihasta yhden kohdan selkeästi tarpeidentekopaikakseen. Kun sen vie unien, leikin tai syömisen jälkeen sinne, se tekee lähes poikkeuksetta tarpeensa saman tien. Sisällä tietysti tulee vielä välillä myös tehtyä, mutta se oli jo kasvattajan luona oppinut tekemään hienosti sanomalehdelle eikä suoraan lattialle ole tullut kuin pari vahinkoa. Huomenna, jos vaan keli on kelvollinen, olisi ajatuksena lähteä tutustumaan lähimetsään ja sen tuoksuihin. Ja katsotaan nyt, ehkä innostun ottamaan Moccan mukaan illan agilitytreeneihinkin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti