perjantai 28. maaliskuuta 2014

Mocca tuli taloon

Eilen saapui uuteen kotiinsa laumamme tuore tulokas Mocca. Kotimatka kesti puolisen tuntia ja tyttö makasi aika rauhallisesti sylissä etupenkillä. Kerran tuli pieni puklu, mutta mitään muita ongelmia ei ollut. Kotona se pääsi alkuun tutustumaan uuteen pihaansa ihan rauhassa. Ei mennyt kovin kauas ihmisten jaloista, mutta oli selkeästi utelias ja tutki kaikkea mahdollista nenällään. Hetkeä myöhemmin Peppi pääsi myös pihalle. Alkuun Mocca oli sylissä ja Peppi ravasi ympäri pihaa haistelemassa vieraita hajuja. Ei huomannut ollenkaan sylissä olevaa pentua vaan keskittyi täysin maassa oleviin hajuihin. :) Lopulta sitten Mocca laskettiin alas ja Peppi huomasi sen. Moccaa selvästi jännitti uuteen siskoon tutustuminen ainakin aluksi. Peppi olisi ruvennut heti leikkimään, mutta Mocca haki turvaa jalkojen juuresta. Pihalla tutustuttiin jonkin aikaa ja sitten siirryttiin sisälle kodinhoitohuoneeseen. Siellä Mocca tutki taas innokkaasti uusia hajuja, leluja ja muita tavaroita. Peppikin antoi sen olla jo vähän rauhassa. Alkoi olla jo ruoka-aika ja Mocca söi vieraasta paikasta ja vieraasta koirasta huolimatta kaiken tarjotun ruoan saman tien. Ruoan jälkeen se myös nukahti aika pian pienille torkuille.

Torkuilta herättyään Moccalla oli taas virtaa jatkaa tutkimusmatkaansa. Sitten olikin vuorossa olohuoneeseen ja keittiöön tutustuminen. Taas kaikki uusi kiinnosti kovasti ja Peppi seurasi mukana ja ihmetteli pikkuisen touhuja. Vähitellen illan mittaan vauhti vain kiihtyi ja koiruudet rupesivat leikkimään keskenään. Mocca sopeutui ja rohkaistui todella nopeasti. Sillä oli jo ensimmäisen illan aikana jonkinlainen iltavilli, joten vähän jännittää nähdä, mihin se tuosta vielä kehittyy... :) Leikitkin alkoivat olla jo ihan riehakkaita, mutta vielä ei ainakaan tarvinnut olla huolissaan siitä, että Peppi leikkisi liian rajusti. Mocca kyllä osaa pitää puolensa terävillä hampaillaan :)Alun perin olin suunnitellut, että Mocca nukkuisi kodinhoitohuoneessa portin takana, Peppi missä haluaa ja minä patjalla portin vieressä. Mocca meni nukkumaan jonkun verran kymmenen jälkeen. Alkuun Peppi oli portin toisella puolella, mutta hetken päästä, kun se ei oikein rauhoittunut, laitoin kuitenkin senkin kodinhoitohuoneeseen. Illan aikana oltiin kuitenkin nähty, että nämä kaksi tulevat hyvin juttuun keskenään. Meinasin ottaa patjan portin ulkopuolelle, mutta en sitten ottanutkaan vaan menin sänkyyn nukkumaan. Puoli neljän aikaan heräsin siihen, kun molemmat koirat olivat hereillä ja nyhjäsivät keskenään. Menin hetkeksi portin ulkopuolelle rauhoittamaan Moccan pedilleen ja sitten ne nukkuivatkin suunnilleen kuuteen saakka. Puoli seitsemän aikaan syötiin ja sitten touhuttiin reiluun kahdeksaan saakka, jonka jälkeen molemmat taas pääsivät nukkumaan kodinhoitohuoneeseen. Vähän aikaa sitten ne heräsivät ja nyhjäsivät keskenään, mutta nyt kellon ollessa varttia yli kymmenen nukkuvat taas. Koitan totuttaa niitä jo heti alusta saakka siihen rytmiin, että aamupäivät ollaan hissukseen ja nukutaan ja iltapäivästä sitten leikitään ja seurustellaan. Ensi viikollahan ne jäävät kuitenkin keskenään lasten koulupäivien ajaksi.

Yhteenvetona siis voi lyhyesti todeta, että alku on mennyt paljon paremmin kuin olisin odottanut ja pentu vaikuttaa juuri niin iloiselta, aktiiviselta ja oppivaiselta kuin odotinkin. Tästä on hyvä jatkaa :)

Vielä vähän leikkiä äidin kanssa ennen uuteen kotiin lähtöä...
Pikkuista alkaa väsyttää...

1 kommentti:

  1. Söpö!! Kerro sitten kun pikkuista saa tulla ihailemaan lähempääkin :D

    VastaaPoista