lauantai 26. heinäkuuta 2014

Peppi kakkosluokkaan!

Pepin kolmas nollatulos ykkösluokasta irtosi vihdoin Janakkalan kisoista heinäkuun alussa. Pitkään sitä yritettiin ja tiukassa se oli, mutta kyllä tuntui hyvältä, kun se vihdoinkin osui kohdalle! Yliaikanollia tulikin tehtyä enemmän kuin tarpeeksi. Kesän aikana on treeneissä keskitytty ennen kaikkea vauhdin lisäämiseen helpoilla radoilla ja etupalkoilla ja jätetty vaikeammat kiemurat pois. Se harjoittelu näyttää auttaneen ainakin jossain määrin. Edelleenkin vauhti vaihtelee päivästä riippuen todella paljon, mutta parempaan suuntaan ollaan kyllä menossa. Kakkosluokassa ollaan startattu nyt muutama kerta ja toistaiseksi ei ole sieltä tuloksia. Janakkalassa eka startti kakkosissa kaatui omaan ohjausvirheeseen, kun en ottanut hypyn jälkeen Peppiä tarpeeksi hyvin haltuun ja se karkasi väärälle esteelle. Seuraavat kisat olivat Raumalla ja ne menivät meiltä aivan ala-arvoisesti. Peppi ei suostunut tekemään keinua ja oli muutenkin aivan vaisu. Kolmelta radalta tuli hylätty ja syykin tähän ongelmaan selvisi iltapäivästä, kun Peppi alkoi oksentelemaan. Tarkoitus oli kisata vielä seuraavanakin päivänä pari rataa, mutta ne jäivät aamuun saakka jatkuneen oksentelun takia väliin. Mikä lie pöpö ollutkaan, mutta sillä iltapäivästä aamuun kestäneellä oksentelulla se meni ohi.

Janakkalan Agirotu-tapahtumaan saatiin kasattua ensimmäistä kertaa neljän koiran staby-joukkue. Mainittavaa menestystä ei tullut, mutta kivaa meillä oli :) Agirodusta tulee juttu FSCF:n blogiin.

Moccan kanssa ollaan jatkettu agilitytreenejä ja niissä ennen kaikkea irtoamista. Kovasti se tahtoo olla kädessä kiinni ja rupeaa helposti räksyttämään, kun ei tiedä, mitä pitäisi tehdä. Tekeminen on kuitenkin rauhoittunut selvästi, kun Mocca on oppinut hienosti tulemaan sivulle ja jää hyvin esteen taakse odottamaan lähtölupaa. Harjoittelua helpottaa kummasti, kun tällainen perusasia on hallussa :)


5 kommenttia:

 1. Mitä Moccalle ja Pepille kuuluu? Ootteko käyneet näyttelyissä tai agilitykisoissa viime aikoina? Odotan innolla että kirjoitat lisää teidän kuulumisianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää noille koiruuksille kuuluu. Sen verran on ollut kaikkea aktiviteettia että blogin päivittäminen on jäänyt unohduksiin. Moccan kanssa treenataan tokoa pentukurssilla ja agia pari-kolme kertaa viikossa. Tässä vaiheessa tosin hyvin kevyesti ilman keppejä ja kontakteja ja hypyt ilman rimoja. Siitä tulee kyllä hieno agilitykoira! Pepin kanssa osallistuttiin Uudenmaan piirin piirimestaruuskisoihin joukkuekisassa, tehtiin yliaikanolla ja joukkueemme tuli kisassa neljänneksi. Oli kivaa :) Muuten Peppi on ollut vajaan kuukauden treeni- ja kisatauolla juoksujen vuoksi. Eivät ne juoksut treenamista estäisi, mutta olen antanut sen kerätä näin motivaatiota. Näyttäisi ainakin sunnuntaisten treenien perusteella toimivan. Silloin se pääsi treenaamaan ensimmäistä kertaa tauon jälkeen ja meni kyllä tosi hyvää vauhtia :) Täytyy tässä jossain vaiheessa taas kirjoitella lisää kuulumisia tuohon blogiinkin. Hyvä kun joku muistaa välillä muistutella ;)

   Poista
 2. Olen teidän blogianne jo pitkään seuraillut ja on kyllä ollut päivien piristys! Olitte ilmeisesti käyneet luustokuvauksissa Moccan kanssa? Mitä tuloksia tuli ja vaikuttaako ne teidän tulevaisuuden suunnitelmiinne?? :)

  VastaaPoista
 3. Hei ootteko mihin kisoihin tulossa seuraavaks??

  VastaaPoista
 4. Blogin päivittely on ollut reilun vuoden verran tauolla, joten toivottavasti on löytynyt muuta piristystä päiviin ;) Moccan kuvauksissa tosiaan käytiin ja lonkat olivat A/A ja kyynärät 0/1. Kyynärissä näkyi pienet varjostumat, jotka kuvanneen lääkärin mielestä eivät tule Moccaa millään tavalla vaivaamaan. Ei siis muuta suunnitelmia mihinkään suuntaan :)

  Pepin kanssa kisataan seuraavan kerran Tuusulassa 15.8.

  VastaaPoista