keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pentu sen kun kasvaa...

Taas on ollut kovasti laiskaa tämä päivitysten kirjoittaminen... Mocca ei olekaan enää mikään vauva vaan ehti jo täyttää 5 kk. Korkeutta on kohta saman verran kuin Pepillä vaikka painoa onkin vasta noin 11 kg eli viitisen kiloa vähemmän. On kyllä aivan erilainen pentu kasvattaa ja kouluttaa kuin Peppi aikanaan. Tietysti toisen pennun kanssa osaa itsekin olla eri tavalla kuin ensimmäisen, mutta kyllä sen oppimiskyky ja miellyttämisen halu ovat aivan toista luokkaa. Ei sillä, että Pepin kasvattamisessakaan mitään kummempia ongelmia olisi ollut. Moccan kanssa ollaan treenattu perusasioita pentukurssilla ja aloiteltu jo jonkin verran agility-treenejäkin. Tähän saakka on otettu ihan vaan hypyille ja putkeen lähettämistä. Haasteena on ollut saada Mocca ensinnäkin pysymään paikallaan odottamassa ja toisekseen irtoamaan esteelle. Se ottaa niin vahvasti kontaktia ja pyrkii olemaan lähellä. Ihan viime aikoina näissä ollaan kyllä edistytty huimasti. Silloin kun se ymmärtää, mitä siltä odotetaan, se tajuaa asiat nopeasti ja tekee ne innolla. Jos taas menee liian vaikeaksi, se alkaa räksyttää, kun ei pieni pää vielä pysty käsittelemään asiaa. Mocca palkkaantuu hienosti leikillä ja kehuilla. Namikin kelpaa hyvin, mutta se ei ole mikään superpalkka. Repimisleikit ovat parasta palkkaa ja kuolleelle lelullekin Mocca alkaa vähitellen lämmetä. Koulutus on siis alkanut oikein lupaavasti ja pennusta näyttäisi löytyvän juuri ne ominaisuudet, joita haettiinkin.

Kasvattaja on järjestänyt pentutapaamisia mukavasti kuukauden välein, joten on päästy hyvin jakamaan kokemuksia ja vertaamaan pentujen kehitystä muiden kasvattien omistajien kanssa. Hyvin tasaista sakkia ovat edelleenkin. Pentueen ainoa poika Topi on jo selvästi tyttöjä isompi ja muutenkin jo selvästi uroksen oloinen. Viimeksi oltiin pentujen kanssa Hyvinkäällä kokeilemassa koirafrisbeen alkeita. Sillekin lajille Mocca syttyi nopeasti ja omat kiekot ovatkin jo tilauksessa :)

Pepin kanssa ollaan käyty muutamat agilitykisat tässä välissä ja treeneissä ollaan keskitytty pääasiassa vauhdin löytämiseen. Sehän se meidän haaste Pepin kanssa on ja vauhdin puutteen vuoksi vielä se viimeinen nolla ykkösistä uupuu. Sitä lähdetään seuraavan kerran tavoittelemaan tulevana lauantaina Janakkalaan. Muutamilla viime kerroilla on treeneissä ollut oikeinkin lupaava vauhti. Jospa sitä saisi sen saman vireen päälle kisatilanteeseenkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti