maanantai 5. marraskuuta 2012

Lahden pentunäyttely 27.10.

Toissa sunnuntaina suuntasimme pentunäyttelyyn Lahteen. Näyttely olikin aika iso. Taisi olla yhteensä noin 800 koiraa. Tällä kertaa näyttelyyn oli ilmoittautunut neljä stabya. Oli kiva nähdä taas muita rodun edustajia, kun ei niihin iltalenkeillä ja koirapuistoissa törmää. Kaikki neljä kisasivat eri luokissa. Oli siis 5-7kk narttu (Peppi), 5-7kk uros (Chili), 7-9kk narttu (Nola) ja 7-9kk uros (Senda). Tuomarina oli Rainer Vuorinen, joka arvosteli Pepin näin: "Hyvät mittasuhteet, mutta hieman kevyt luusto tässä vaiheessa. Pää on vielä kovin kapea. Kauniit silmät ja korvat. Hyvä ylälinja ja kulmaukset ja vapaat liikkeet. Hieman tottumaton näyttelyyn." Tällä kertaa ei kunniapalkintoa tullut, joten ROP- tai ryhmäkehään ei ollut asiaa. Hyvää kokemusta kuitenkin saatiin ja tuomari vaikutti erittäin asiantuntevalta.

Varsinaisen rotukehän lisäksi olimme ilmoittautuneet myös junior handleriin, jota saatiin odottaa pitkälle iltapäivään. Siellä 10-13 vuotiaiden luokkaan oli ilmoittautunut 13 kilpailijaa, joista ihan kaikki eivät kuitenkaan olleet saapuneet paikalle. JH-kehässäkään ei sijoitusta tullut, mutta hyvä ensimmäinen näyttelykokemus ja paljon oppia kuitenkin isommalle tyttärellemme. Seuraava näyttely onkin edessä tulevana lauantaina Helsingin messukeskuksessa. Sielläkin ollaan mukana sekä rotu- että JH-kehässä. Toivottavasti siellä menestytään taas paremmin.

Ensilumikin tuli koettua reilu viikko sitten. Olin odottanut tapahtumasta vähän ihmeellisempää, mutta Peppi tuntuikin suhtautuvan lumeen aika välinpitämättömästi. Kyllähän se nuuski maata ja juoksenteli ympäriinsä pihalla, mutta niin se tekee muutenkin oli lunta tai ei. Odotin, että se menisi jollain tavalla sekaisin tästä ihmeellisestä ilmiöstä, mutta näin ei siis käynyt. No, odotellaan niitä kunnon lumia ja katsotaan sitten, miten reagoi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti