lauantai 24. marraskuuta 2012

Juoksuja ja kennelyskää

Tällä viikolla on ollut taas uusia tapahtumia Pepin ja samalla myös meidän muiden elämässä. Tällä kertaa uudet tapahtumat eivät vain ole sieltä mukavimmasta päästä. Viime viikonloppuna alkoi Pepillä kennelyskä. Alkuun ihmettelimme kovasti, että mikä sillä koiralla nyt on kurkussa, kun tuolla tavalla kakoo. Aavistelin kuitenkin, että se voisi olla yskää, kun kakominen toistui vähän väliä. Wikipediasta viisastuneena diagnosoin kakomisen kennelyskäksi. Alkuun tuo yskä oli aika pahankin kuuloista ja häiritsi jo yöuniakin, mutta onneksi se helpotti muutamien päivien kuluttua. Kun yskästä päästiin, alkoi juoksut. Tämä tapahtui torstaina Pepin ollessa tasan 7 kuukautta. Illalla piti siis käydä pöksyostoksilla, jotta pahemmilta sotkuilta vältyttäisiin. Olihan noiden juoksujen alkamista jo vähän aavisteltu, mutta kyllä se silti vähän yllätyksenä tuli, kun ei tuota koirakokemusta vielä tämän enempää ole... Nyt juoksujen aikaan Peppi tuntuu jotenkin olevan tavallistakin höynähtäneempi. Hajut tuntuvat kiinnostavan vielä enemmän kuin normaalisti ja mörköjäkin näkyy siellä täällä. Vähän väliä pitää jotain jäädä ihmettelemään ja varmuuden vuoksi murista. Lieneekö sitten tavanomaisia oireita juoksuisella nartulla?

Harrastukset ja koirapuistovierailut jäävät nyt siis tauolle vähäksi aikaa. Harmi, kun huomenna olisi ollut viimeinen kerta pentukurssia ja lisäksi vielä stabyjen näyttelytreenit, johon oli tarkoitus mennä treenaamaan ja tapaamaan rotukavereita. Toisaalta hyvä, että juoksut tulivat nyt, niin päästään Voittaja-näyttelyyn parin viikon päästä.

Tänään tupsahti Facebookiin iloinen uutinen. Beilalle, jonka pentua alun perin keväällä olimme jonottamassa, syntyi eilen ensimmäinen pentue. Pentuja syntyi yhteensä 13! Näistä kaksi kuitenkin syntyi kuolleena ja pentueessa on lopulta neljä urosta ja seitsemän narttua. Hurja määrä pentuja kuitenkin. Noiden kanssa varmasti töitä riittää. Onnea ja jaksamista pentueelle, emolle ja kasvattajalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti