tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kotiutumista

Nyt on Peppi ehtinyt olla luonamme pari vuorokautta ja sopeutuminen on sujunut paremmin kuin etukäteen uskalsimme odottaa. Yöt ovat menneet mukavasti vain vähäisillä valvomisilla. Kotiutuminen on mielestämme oikein hyvällä mallilla. Varsinkin tämän päivän aikana on huomannut selvästi, että Peppi on vapautuneempi ja riehakkaampi kuin vielä eilen. Ja tietysti uusiin asioihin tutustumisen ja riehumisen jälkeen uni ja ruoka maistuvat hienosti. Peppi myös uskaltaa jo välillä ihan oma-aloitteisestikin mennä omiin puuhiinsa pois välittömästä läheisyydestämme. Sisällä se saattaa käydä kodinhoitohuoneessa juomassa, peuhaamassa pedillään tai jopa mennä torkuille ilman, että joku menee sen mukaan. Ulkona se uskaltautuu vähän etäämmäs tutkiskelemaan paikkoja ja tuoksuja itsekseen. Vielä eilen se ei halunnut päästää meitä ollenkaan pois näkyvistä vaan koitti tulla joka paikkaan perässä.

Eilen huomasimme, että koiramme on varsinainen hienohelma! Oli sadepäivä ja se ei olisi millään halunnut mennä märälle nurmikolle tarpeilleen. Sen joutui jopa muutaman kerran kantamaan nurmikolle haluttuun paikkaan ja sittenkin se saattoi jousta äkkiä kuistille sateensuojaan ihmettelemään, että mitä ihmettä te siellä sateessa seisotte.

Pallohullu
Olemme ehtineet tutustua yhdessä jo moniin uusiin asioihin. Eilen tytöt kaivoivat jostain vanhan pienen jalkapallon ja antoivat sen Pepille. Se oli selvästi mahtava juttu ja sai pennun riehaantumaan vaikka eilinen päivä muuten olikin vähän rauhallisempi kuin tänään. Tänään aamusta kokeilin, mitä Peppi tuumaisi kitaran soitosta. Se oli ilmiselvästi vähän omituista. Peppi kierteli ja katseli vähän matkan päästä eikä oikein osannut päättää, kuinka siihen ihmeelliseen soivaan kapistukseen pitäisi suhtautua. Ei kuitenkaan sen kummemmin pelännyt, mutta oli varautunut. Pesukoneeseenkin totuttelimme tänään. Siihen on syytä tottua, kun Pepin pesäpaikka kerran sijaitsee kodinhoitohuoneessa. Siitä Peppi ei ollut moksiskaan. Ei vaikka joku olikin unohtanut reilunkokoisen kiven housujen taskuun laittaessaan ne pyykkikoriin. Se piti melkoista kolinaa, mutta ei häirinnyt Pepin unia.

Kongiin tutustumassa
Pantaa kokeiltiin Pepille jo eilen muutamia lyhyitä kertoja ja tänään se olikin kaulassa puolesta päivästä iltaan asti. Nopeasti siis tottui siihenkin eikä enää edes huomannut sen olemassaoloa. Myös kongiin tutustuttiin tänään ja se kiinnosti selvästi. Hyvä niin, siitä varmaankin on apua Pepin ollessa yksin. Lisäksi leikkasimme tänään kynnet. Sekin sujui hienosti, kun pidin Peppiä sylissä ja leikkasin kynsiä samalla kun isompi tytär piti kongia kuonon edessä järsittävänä.

Hyvin siis sujuu kotiutuminen. Toivotaan, että tuleva yö on vielä parempi kuin edelliset ja saamme kaikki nukuttua hyvin. Nyt Peppi torkkuu pää jalkani päällä. Paras lähteä käyttämään se iltapissalla ja laittaa yöunille...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti